vrijdag 6 februari 2015

Zakelijk gekleed

Wanneer je een dienstverlenende baan hebt zoals: receptioniste, gastvrouw etc. is het heel erg belangrijk, dat je er verzorgd uit ziet. Daaronder verstaan we de volgende punten:

     Haar vast
     Geen gekleurde nagellak
     Geen vet haar
     Geen opvallende oorbellen
     Lichte make up
     Lipgloss of lippenstift (geen opvallande kleuren)
     Lichte parfum, voor een frisse geur
     Nette kleding (blouse, blazer, kokerrok, pantalon, geen sandalen etc.)


Deze punten maken de man (vrouw). Daarnaast is het erg belangrijk, dat je, je lekker voelt in de kleding die je draagt. En vooral dat het goed past en mooi is.. Dat maakt een vrouw, een stuk zelfverzekerder!

Ik begrijp, dat werkgevers geen controle hebben over de garderobe van hun personeel en daarom werken met bedrijfskleding. Ik zelf ben er niet voor.. In dat geval kun je bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden afspreken dat je bijv. alleen maar donkere blazers pantalons, bloezen draagt, Altijd zwarte nette schoenen en je houd aan de bovengenoemde punten.
Om een idee te geven over hoe zakelijk representatief er voor mij uit ziet, heb ik een aantal foto`s gezocht om je een impressie te geven.

TIP: Uitstraling is heel erg belangrijk en dat wordt ook gecreĆ«erd, door wat je draagt en hoe je, je voelt in de kleding die je draagt. 


Hieronder zie je een greep uit de collectie van www.trendymoda.nl