dinsdag 24 oktober 2017

The Penthouse

Bij alleen al de naam, denk ik aan luxe, groot en mooi. The Penthouse is waar ik vorige week van een vijf gangen diner heb mogen genieten met een van onze zakenrelaties. 

The Penthouse is een restaurant op de 42ste etage van het "strijkijzer” het gebouw in den haag. Je komt binnen op de begane grond in een zeer stijlvolle en luxe hal. Met de lift (gedeeltelijk van doorkijk glas) ervaar je een prachtig uitzicht terwijl je onderweg bent naar de 42ste etage. Geland op de 42ste etage, heb je de mogelijkheid om het balkon op te gaan en van het uitzicht te genieten. Zelf heb ik echt gigantische last van hoogtevrees, maar ik ben toch naar buiten gegaan. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ook deed omdat ik mij niet wilde laten kennen tegenover mijn zakenrelatie haha.. ik was ontzettend bang (zie foto), maar liet dat natuurlijk niet merken en uiteindelijk viel het ook best wel mee.

Bij een vijf gangen diner denk ik al gauw aan kleine gerechten, maar dat viel reuze mee. Ik zat echt goed vol en heb zelfs het dessert gedeeltelijk moeten laten staan. Ik zal niet alle gerechten verklappen, maar 1 gerecht kan ik niet voor me houden en dat is de ongelofelijk lekkere truffel knolselderij soep, die je echt moet bestellen als je in The Penthouse gaat eten. Het was echt ontzettend goed eten en the vieuw is zo onwijs mooi.. Ik ga er zeker nog eens terug om ervan te genieten. En wat betreft de prijs.. Voor een vijf gangen diner betaal je €58,- en dat is het meer dan waard! Een ware beleving!